Volta al món en bicicleta elèctrica

Era una nit de gin-tonics a Barcelona, en un piset abalconat sobre els barris benestants de la ciutat, plè de gent jove, valenta i trempada. Converses teixides a mesura que els grupets es feien i es desfeien en les anades i vingudes a la cuina per tal d’omplir els gots. Converses anodines, notícies com reblanides de vells amics comuns i de fa temps perduts però creuats de casualitat un dia sortint d’un café, records en aquells colors apagats de les fotos dels anys setanta on sobresurt un professor de l’escola, i comentaris sobre la crisi en curs tant variats com gent firant-se en el mercat. I fitades que travessen el saló mirant les dones i noies maques, no fos cas que sonès la flauta.

Però va cridar-me l’atenció en Guim Valls, un noi llarg amb un projecte més llarg encara: fer el tomb del món en bicicleta electrica. I ja s’ha posat a pedalejar: EBWT (http://www.electricbicycleworldtour.com/sp/). Després de molts mesos de preparació, de molts neguits buscant la manera d’organitzar el viatge, l’aventura ja està en marxa.
Son milers de kilòmetres, i tres anys anant xino-xano de Beijing fins a Londres, passant per cinc continents a dalt d’una bici elèctrica. I tot ben explicat en un blog brillant, ben escrit, ben il·lustrat i plè de mirades noves sobre paratges que ens son llunyans, i dels quals la millor fotografia (i el millor relat) pot fer-se només, tal com recomanava en Capa, apropant-se al punt d’interés, cosa que la bicicleta (encara que sigui elèctrica) permet bé de fer.
No fa gaire mencionava en aquestes mateixes pàgines virtuals l’aventura d’uns catalans en bici per Àsia Central. I tornaré a mencionar aquí una certa enveja.
I amb l’enveja em quedo. I de casa estant seguiré el periple d’en Guim. I a tots convido a fer el mateix: no costa gaire, i el plaer està assegurat. I no només el plaer: en Guim és una d’aquelles persones que han decidit ser els herois de llur vida, com recomanava la Lane Wallace. I tothom sempre gaudeix de seguir les aventures dels herois. Perque ells obren camins nous. I en aquests temps d’incertesa, són els camins nous els qui ens duran al futur.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s