I si organitzem una Monarquia Federal?

Això és el que demà ens pregunten:

Està a favor que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, lliure, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?

Ja tinc la resposta.

També tinc el certificat d’empadronament: podré anar a votar demà.

I tinc una proposta: Per què no demanem que Espanya esdevingui una Monarquia Federal? Sí, ja sé que no existeix. Però si hem d’inventar un país (Catalunya com a estat independent), per què no aprofitem els fets històrics i inventem també un nou model estatal adient als interessos del poble català i sense fer excessiva trencadissa amb el que tenim ara per ara.

El Rei d’Espanya podria reivindicar la sobirania (que ja té) sobre el Principat. I de la mateixa manera que hi va haver un moment de la Història en que hom començà a parlar de rei d’Espanya (i això fou bastant tard: amb Felip II !!! ), podriem fixar un any per que la Monarquia articulés la lliure associació de Catalunya amb Espanya (ratificada pel poble en RE-FE-REN-DUM amb lletres capitals i de motllo).

Grans aventatges: el Barça seguiria jugant a la liga espanyola. Això podria fer-ho el Rei deixant al Príncep de Girona el pilotatge de la Espanya plural (us enrecordeu: és aquella que ens varen prometre i que s’esvaí no se sap ben bé on!).

En fi… és una proposta que deixo a la taula.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s