Quatre bars

Quatre bars tenim a Sant Antoni de Vilamajor.

Bé, això no és correcte: n’hi ha més de quatre. Però seran quatre els que aquí ressenyaré.

La Pizzeria El Sui n’és un. Local ben servit, amb carta de pizzes i entrants, un pèl caret, però ben dotat de premsa vària, amb zona de fumadors vedada als nens, amb Wifi gratuït pels parroquians i unes taules ben parades sobre la vorera que son delicioses a l’estiu. Res no puc dir contra aquest bar que m’enemisti amb en Quim, el gerent, perquè en aquests temps de penúria estic recorrent al recurs extrem d’aparcar el cotxe a la vora del Sui i piratejar la seva senyal Wifi amb l’ordinador obert entre la panxa i el volant. De tant en tant també hi entro i faig un café, o dos a tot estirar (que la crisi estreny!). El Sui és bar tranquil, de gent que se coneix, que xerra de taula a taula o que les ajunta per estirar la sobretaula i compartir uns riures. Una virtut d’aquest local és la manca de televisor. És un lloc per amics que tot just es descobreixen, per amics que es retroben o per parelletes que ara comencen a explorar-se; també per famílies que han de celebrar un aniversari discretament, en petit comité.

El bar Vilamajor (davant de l’ajuntament) és d’un altre caire: les seves parets estan folrades de televisors gegants, la sala és gran, complementada amb un envelat que fa de terrassa a l’estiu i que sovint està plena de gom a gom, és un bar que jo li dic “el de les tapes espanyoles”. Que si un platet de pernil o de formatge, que si unes rabes o uns xocos fregidets com a Cadis, que si un vinet. L’interior, tot i ser ampli, és un lloc afumat d’olis de fregir que empastifa la roba en només un parell de minuts. Sembla que el tema de l’extracció de fums no ho tenen per la mà. El servei va una mica desbordat a l’estiu, però es manega bé i està força integrat (son els cambrers de l’altra banda de l’Atlàntic). És el Vilamajor un bar per venir a veure els partits d’en Guardiola, un local que aplega a força parroquians llavors, amb un servei eficaç i, descomptant el problema dels fums, molt agradable (especialment si un és sord: el nivell de soroll és altíssim: una sobretaula de dues hores pot deixar-te afònic.

El Barrock, sobre la carretera i a tocar de la fonda del poble, és un bar de jovent, amb un pati amb futbolí, taules desendreçades i música normalment ben escollida i moderna. És bar de nit, proveïdor dels millors mojitos estiuencs. A la vora, d’altres proveïdors acostumen també a estacionar-s’hi, al carrer sense nom que de la plaça Joan Casas va a la carretera: son el o els camells titulars de la plaça. Les nits del cap de setmana son mogudetes per aquesta banda. Tornar tard a casa i passar-hi sentint la fressa i el xivarri del jovent passant-s’ho bé a les tres de la matinada fa goig. Fa goig perquè no es pot dir que la oferta d’oci nocturn a Sant Antoni sigui comparable al Port Olímpic de BCN: jo diria que exceptuant tres gats escadussers que hom creua sempre (deuen ser els mateixos que cada nit fan la ronda), res no es mou a partir de mitjanit.

L’Engruna és l’últim bar que ressenyaré aquí: obert recentment al carrer de França, atès per dues noies molt atentes que sempre queden bé, ben proveït del necessari i amb dues o tres tauletes al carrer pels fumadors, és un bar matiner: s’hi està bé fent l’esmorzar, el caferet de mig matí, o d’havent dinat, i també l’entrepanet (deliciós) del berenar. S’omple de mames i de mainada (per als al·lèrgics com jo als menors de set anys: No tingueu por: a l’efecte s’ha previst una gàbia de vidre amb joguines i una pissarra al fons de la sala). Un bar agradable, per seure-hi, per gaudir de la bona companyia o trobar-la.

Hi ha més bars, però son (o a mi em semblen) menys interessants. O potser es que res no puc dir d’ells, perquè encara no els conec.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s